Velkommen til Suggestopedi.no
Header
En gledesfylt språkinnlæringsmetode
Header

Podcast “Musikk, språklæring og hjernen”

March 2nd, 2020 | Posted by webmaster in mediaomtale | Nyheter

Intervju med Lisa Hartmark hvor bare innledningen er transkribert. Du får lytte på podcasten om du er interessert i å høre mer om hvordan Lozanovmetoden- suggestopedi bruker musikk i språkopplæringen.

Hva er Suggestopedi?

— Det er en metode som er basert på hvordan hjernen lærer, og målet er å øke menneskets læringspotensial og gi mennesket mulighet for at de kan lære mer enn de tror de kan. Metoden er utviklingen av Dr. Lozanov som hadde PhD i medisin fra universitet i Sofia og han hadde spesialutdannelse i psykiatri, nevrologi hjerne fysiologi. Han hadde også godkjent praksis i psykoterapi, et spesialområde i brain resources, og han hadde studert pedagogikk og psykologi ved universitet i Sofia. Han var en svært godt utdannet mann. Vi merket jo på han hvor utrolig spennende mann han var. Det lyste jo intelligens ut av hele mannen, for å si det sånn. Når du møtte han, alle kjente på det med en gang, at dette her en mann som kan masse.

Hvorfor heter det egentlig Suggestopedi?

— Dr. Lozanov kalte metoden Suggestopedia, som kommer av det engelske ordet “suggest” som betyr å foreslå eller å tilby. Som sagt det ordet suggest som betyr foreslå eller tilby og pedia er forkortelse for pedagogikk. Hvis du bruker ordet tilby så blir du tilbudt en variasjon av virkemidler for å lære. Det er som å komme til frokostbord med mange retter som du kan forsyne deg av hvis man skal gjøre en analog sammenligning.

Takk til NorskBloggen.no for audioen og teksten. Podcasten ble publisert den 14. februar 2020

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.