Velkommen til Suggestopedi.no
Header
En gledesfylt språkinnlæringsmetode
Header

Deltakerkommentarer

June 1st, 2013 | Posted by webmaster in språkopplæring

Alle kommentarene fra deltakerne i analfabetklassen:

Alle deltakerne var svært fornøyde med hva de hadde lært på den korte tiden. De mente at de hadde lært mer enn de faktisk hadde forventet da de startet. Det er tydelig at metoden har vært svært effektiv for alle kvinnene. De gode resultatene bør få konsekvenser for hvordan undervisningen av analfabeter bør være i framtiden. Kvinnenes klare tilbakemeldinger bør bli lyttet til. 6 av 7 mottok kursbevis for norskprøve 1 muntlig i løpet av de 7 ukene kurset varte. Prosjektet har vist at det er behov for et større mangfold av metoder i språkopplæringen.Det er slik at mange faktisk kommer til kort med tradisjonell språkopplæring som ikke fokuserer så mye på kommunikasjon og praktisk språktilegnelse som metoden suggestopedi gjør. Vi kan la kvinnenes selv fortelle om sine erfaringer:

 • Veldig fornøyd. Liker klassen med suggestopedi. Da jeg var i datarommet i den tradisjonelle undervisningen, klarte jeg ikke å lære noe. Nå først har jeg klart å lære det med suggestopedi metoden. Jeg var i en tradisjonell klasse tidligere i 4-5 måneder, men kunne ikke snakke. Har lært mer norsk på 5 uker med suggestopedi enn med 4-5 måneder med tradisjonell undervisning.
 • Det er en veldig god metode. Veldig fornøyd. Har lært mye. Gikk på et annet kurs tidligere i ett år. Lærte ingenting. Læreren sa at jeg ikke kune lære norsk. Der var det bare å lese og skrive. Ble henvist til Tekstilverkstedet. Liker også tekstil. Har symaskin hjemme.
 • I andre klasser jeg har vært i, kunne jeg ikke lese og forstå noe. Jeg er veldig fornøyd med dette kurset. Forstår nesten alt. Det er lettere for oss. Liker denne metoden. Mener at denne metoden er lettere for kvinner som ikke har noen utdanning.
 • Alt jeg har hørt husker jeg. Bildene sitter fast. Alt sitter i hodet. Veldig bra metode. Forstår mye. Vil videre. Jeg føler at jeg har utviklet meg. Viktig å lære norsk. Viktig å snakke med mennesker og kunne få hjelp. Fint å være sosial. Blir syk av å være hjemme.
 • Visste ikke hvordan vi skulle lære språket. Var en måned i tradisjonell klasse. Begynte der i april. Dro til hjemlandet. Da jeg kom tilbake fortsatte jeg i den tradisjonelle klassen. Suggestopedi metoden er veldig forkjellig. Kan lære mye av metoden hvis man ikke har mye fravær. Bruker den sammen med barna. Ønsker at læreren lager flere historier og at vi kan fortsette med denne metoden (se hele evalueringen av kurset på hjemmesiden)

 

Intro-side 6_1_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle kommentarene fra prosjektet i Alna med de 14 somaliske kvinnene:

Det er en unison tilbakemelding om at deltakerne er svært fornøyde med hva de har lært på kurset. De understreker at de har lært mer enn de faktisk hadde forventet da de startet. Det er tydelig at metoden har vært svært effektiv for kvinnene.

Her er tilbakemeldingene:

 • Jeg er veldig fornøyd. Jeg vil gjerne ha mer.
 • Ja, jeg er fornøyd. Jeg vil ha mer av dette. 5 dager i uka.
 • Jeg har lært mer enn jeg trodde.
 • Mye mer enn mine forventninger på forhånd.
 • Kurset er veldig forskjellig fra andre norskkurs. Jeg trodde aldri jeg kunne lære norsk. tidligere. Men nå vet jeg at jeg har lært norsk og kan snakke språket.
 • Mer enn mine forventinger på forhånd.
 • Har kommet langt.
 • Mye mer enn mine forventninger.
 • Jeg er bedre.
 • Jeg er blitt bedre enn jeg trodde.
 • Jeg har fått med meg masse kunnskap.

Se hele evalueringen av kurset på hjemmesiden.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.