Velkommen til Suggestopedi.no
Header
En gledesfylt språkinnlæringsmetode
Header

Besøk fra Sverige på slutten av 2013

February 4th, 2014 | Posted by webmaster in Nyheter

Kapittel 2-side 25_1_1

Like før jul fikk vi studiebesøk fra Sverige. En delegasjon på 20 personer kom til Oslo 27. og 28. november. De ønsket å se litt på undervisningen med bruk av suggestopedi og høre om erfaringene vi har med denne metoden for minoritetsspråklige i Norge. Den svenske gruppen kom fra et prosjekt som heter ISAK som innbefatter 9 kommuner i Sverige. Her er litt om målsettingen med prosjektet:

Projektet syftar till att hitta metoder för att ge utrikesfödda personer inträde till studier och arbete. Det handlar om att hitta metoder som, förbättrar målgruppens kunskaper i svenska, höjer deltagarnas motivation samt förbättrar samarbetet med anställande arbetsgivare. I projektet medverkar 9 Sörmländska kommuner Eskilstuna, Strängnäs, Katrineholm, Flen, Vingåker, Trosa, Oxelösund, Nyköping och Gnesta.

Her kan du lese mer om prosjektet.

Programmet i Norge
27. november
Besøk på Gardermoen på dagtid hos et privat firma som har kjøpt undervisning med suggestopedi til sine ansatte. Vi så på undervisningen til lærer Barbro Thorvaldsen. Møte på kvelden 27. november med ledelsen i det private firmaet, NAV kommune v/ Bydel Søndre Nordstrand, og erfaringer fra lærere og elever som har brukt suggestopedi i undervisningen. Det ble også tid til middag og hyggelig samvær på kvelden 27. november i tillegg til faglig diskusjoner.

28. november
Besøk på Rosenhof VO , avdeling Trondheimsveien. Noen besøkte også Fakultetet for lærerutdanning – etter og videreutdanning v/ Høgskolen i Buskerud. Det ble gitt orientering om studiet Metodeutvikling i språkopplæringen med vekt på suggestopedi v/ dekan Hein Lindquist og fagkonsulent Elin Varne Johansen. Det ble et interessant møte på Høgskolen med mange spørsmål fra den svenske delegasjonen.

Her er et bilde av noen av de svenske deltakerne som besøkte Høgskolen. Takk til alle som bidro med sine kunnskaper og gjorde dagene interessante for alle parter!

Besøk på Høgskolen i Buskerud 2013Fra venstre: Mikael Nymann, Kenny Sjôberg, Bjørn Littmarck, Hein Lindquist (HIBU) Lisa Hartmark( Norge), Anna- Lena Karlsson, Pelle Norén, Elin Varne Johansen (HIBU)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.